Finansforbundet flytter sit VMware-miljø til Microsoft Hyper-V og opnår store besparelser – uden at give køb på nogen af sine behov.

solvo it fjernede tvivlen

– Konverteringen til Hyper-V startede som et isoleret projekt, fordi vi skulle opgradere vores Windows Servere til 2012 R2. Jo dybere vi kom ind, desto tydeligere kunne vi dog se, at det ville effektivisere hele vores drift, hvis vi skiftede til Hyper-V i stedet for at opgradere vores VMware til version 5.0, siger Lars Bo Madsen, systemkonsulent i Finansforbundet.

– Vi har tidligere været skeptiske over for Hyper-V, men solvo it viste, hvor godt Hyper-V var blevet med 2012-versionen, og det var med til at fjerne vores tvivl om produktet, siger Lars Bo Madsen.

Finansforbundet brugte også solvo it til at opgradere til Windows Server 2012 R2, lave det nye Hyper-V miljø og bistå omkring migreringen af servere. En proces, der blev gennemført uden de store økonomiske armbevægelser.

Vi har tidligere været skeptiske over for Hyper-V, men solvo it viste, hvor godt Hyper-V var blevet med 2012-versionen, og det var med til at fjerne vores tvivl om produktet

Lars Bo MadsenFinansforbundet

Slut med dyre konsulenttimer

Det færdige Hyper-V miljø har ikke bare givet besparelser på licens-fronten, men også reduceret behovet for dyre konsulenttimer.

Med VMware var det hele tiden nødvendigt at tilkøbe konsulenter, fordi vi kun kunne basistingene selv.

Microsoft har til gengæld gjort et godt stykke arbejde med at få Hyper-V interfacet til f.eks. at ligne nogle af produkterne i System Center-suiten, så med Hyper-V er vi langt mere selvhjulpne, siger Lars Bo Madsen.

Finansforbundet bruger allerede flere produkter i System Center, bl.a. Virtual Machine Manager, Configuration Manager og Orchestrator. Fremtidsplanerne peger desuden i retning af Operations Manager (SCOM), som er tæt integreret med Hyper-V.

Intuitivt og let

– Vi har brugt noget tid på at vænne os til den nye platform, og også fået lidt undervisning fra solvo it. Men det har været en stor simplificering at gå fra VMware.

Det har været virkelig positivt at opleve, at Hyper-V kører så godt. Det er super stabilt, og vi har hverken haft problemer med performance eller nedetid.

At det samtidig er dejlig let og intuitivt at arbejde i, understreger jo kun rigtigheden af, at vi fik skiftet fra VMware, slutter Lars Bo Madsen.