Fynske Unit ITs opkøb af solvo it markerer indtoget i Østdanmark for den hurtigt voksende it-virksomhed. Tilføjelsen af solvo it udvider samtidig Unit ITs kompetencer indenfor cloud infrastruktur og Microsoft-teknologier.

Den sidste underskrift i Unit ITs opkøb af Ballerupvirksomheden solvo it er netop sat, og dermed er startskuddet gået for det fynske it-hus’ sjællandske indtog. solvo it skal med sine mere end 20 års brancheerfaring og bredt etablerede kundeportefølje fungere som brohoved i København. Købet er et led i en vigtig strategisk satsning på en bredere fysisk tilstedeværelse i hele landet for Unit IT, som er en del af den internationale koncern United Shipping & Trading Company (USTC) med hovedsæde i Middelfart.

”Denne aftale underbygger vores ambition om at blive nationalt dækkende. Med tilføjelsen af både mennesker, stærke kompetencer og kunder fra solvo it får vi en veletableret og robust enhed øst for Storebælt, som er et vitalt supplement til den organiske vækstrejse, vi er på,” siger CEO for Unit IT, Mark Frihagen.

Hos solvo it tegner opkøbet en kærkommen mulighed for at bevare huset og kulturen blandt medarbejderne, samtidig med udsigt til yderlig ekspansion, som Unit IT baner vejen for.

”Vi er dedikerede eksperter og har mange års erfaring indenfor vores felt, men vi kan samtidig se, at markedet for it-huse er under konstant konsolidering, og at det dermed bliver sværere for mindre selvstændige spillere at gøre sig gældende. Når vi har valgt at lade vores livsværk fusionere, så er det fordi, vi har en stærk tiltro til, at vi som en del af Unit IT kan blive endnu mere specialiserede i vores kompetencer og i fællesskab kan skabe endnu mere værdi for kunderne”, siger Flemming Larsen, CEO i solvo it.

solvo it har fra basen i Ballerup 20 års erfaring med at hjælpe kunder med at implementere og optimere Microsoft infrastruktur og cloud løsninger.

Styrkelse af efterspurgte kompetencer
Med opkøbet får Unit IT tilført erfarne in-house konsulenter indenfor Microsoft. Desuden vil den direkte adgang til en bred vifte af kompetencer via eksterne konsulenter tilføre stor skalerbarhed i de fremtidige leverancer vurderer Mark Frihagen:

”Dels får vi i solvo it et velsmurt team af stærke konsulenter og nye kolleger på højt niveau. Dels får vi tilført ledende kræfter, som vil kunne fastholde den kultur og holdånd, som også kendetegner Unit IT. Alt sammen noget, der i sidste ende gør, at vi kan styrke vores forretning yderligere, i særdeleshed i den østlige del af Danmark og Storkøbenhavn, og dermed vedblive at være relevante overfor både kunder og medarbejdere.”

Netop kemi og medarbejderkultur, som hos Unit IT italesættes som ”wingman-kulturen”, ligger begge virksomheder meget på sinde og er en væsentlig grund til, at matchet mellem parterne er oplagt.

solvo it har selv været på en stærk rejse, hvor bundlinjen i seneste regnskab efter skat er hævet med 22 procent til knap seks millioner i forhold til året før. Samtlige ansatte i solvo it vil fortsætte under Unit IT.

Væg-til-væg infrastruktur og dybe specialistkompetencer er vejen frem
En klar tendens blandt virksomheder er, at de outsourcer og flytter it-driften ud af huset. Den omstilling stiller høje krav til særligt it-husenes evne til at gribe virksomhederne der, hvor de er i deres udvikling.

På ydelses- og kompetencefronten er de to virksomheder derfor et oplagt match. Unit IT leverer platformsuafhængige (private og/eller public cloud) infrastrukturløsninger, som altid tager udgangspunkt i at sikre kunderne en stabil og sikker driftsoplevelse, der kan skaleres, ændres eller flyttes over tid. Derudover rummer Unit IT en række specialiserede units indenfor BI, Dataplatform og Cyber Security. Tilsvarende bringer solvo it stærk erfaring indenfor en bred vifte af Microsoft ydelser, i særdeleshed Public Cloud og Azure.

”Det vil være en markant styrkelse, at vi i samlet kraft bliver både bredere i vores potentielle leverancer og dybere på specifikke områder. Vi kommer til at stå med endnu dybere specialistkompetencer indenfor Cloud,” siger Mark Frihagen.

solvo it har en stærk kundeportefølje, og de største nuværende kunder tæller blandt andet KMD og Kriminalforsorgen, som forventes at følge med under den nye ejerstruktur.